“Ha a következő Dalai Láma nő lesz, akkor csinosnak kell lennie.”

“Ha a következő Dalai Láma nő lesz, akkor csinosnak kell lennie.”

“Ha a következő Dalai Láma nő lesz, akkor csinosnak kell lennie.”

Így fogalmazott Őszentsége, a tizennegyedik Dalai Láma, amikor a 2019-es BBC interjúban újra megkérdezték, hogy mi a véleménye arról, hogy az örököse egy nő legyen. A Dalai Láma a BBC interjúban nagyjából megismételte ugyanazt amit öt évvel ezelőtt is megtett.

kép forrása: https://www.thecut.com/2019/07/dalai-lama-says-female-successor-should-be-attractive.html

Ugyanis 2015-ben arról kérdezték, hogy lehetésegnek tartja-e azt, hogy egy nő kövesse őt a sorban. Őszentsége akkor azt reagálta, hogy ha a következő Dalai Láma nő lesz, akkor legyen nagyon nagyon csinos is, más esetben nem biztos, hogy “sok haszna lenne”.

Ez a visszás megjegyzése akkor nagy port kavart, ezért is kérdezett rá a 2019-es BBC interjúban Rajini Vaidyanathan arra Őszentségénél, hogy mit gondol a múltkori kijelentéséről és látja-e azt, hogy ez miért nem eshet jól a nőknek.

A Dalai Láma először felnevetett, aztán megerősítette, hogy továbbra is van arra esély, hogy a következő Dalai Láma nő legyen, de megint hozzátette, hogy igen, csinosnak kell lennie, mert nem nem biztos, hogy az emberek akarnak egy olyan arcot nézni, ami nem nyújt szép látvány.

Vaidyanathan ezután megjegyezte, hogy ezt azért több nő tárgyiasítónak érezheti, és egy embert nem a kinézete miatt kellene megítélni. Mire Őszentsége azt felelte, hogy az igazi szépség valóban belül lakozik, majd kiegészítette ezt azzal, hogy szerinte azért az is fontos hogyan nézünk ki.

Facebook Comments