Van nálunk LMBTQ-lobbi: a keresztény fundamentalisták művelik

Van nálunk LMBTQ-lobbi: a keresztény fundamentalisták művelik

Van nálunk LMBTQ-lobbi: a keresztény fundamentalisták művelik

Létezik egy nagy különbség a nyugati „genderlobbi” és a keresztény fundamentalista genderpropaganda között.

Ha végignézünk a legfontosabb keresztény fundamentalista portálokon és tartalmaikon, hiába keresünk olyan hírt, ami a magyar valósággal akár csak köszönőviszonyban állna. Egészségügy, oktatás, jogbiztonság, szegénység, emberi jogok, kisebbségek helyzete – piha. Az utcák megtöltése helyett a saját gömböceiket töltögetik, rettegve minden, a felszínt megkaparó szótól.

Helyette parttalan teológiai viták, bulvárhírek világméretű jelentőségűvé dagasztása, oroszpárti propaganda, végtelenített önfényezés, irányt vesztett kultúrharc, mínuszos hírek minuciózus elemzése vagy épp szélsőjobboldali publicisták dühödt, félrevezető és megtévesztő védelme tárulnak a szemünk elé. Ezt persze megszokhattuk.

A háttérben azonban gőzerővel folyik a genderpropaganda és a sajátos, konzervatív LMBTQ-lobbi. Fundamentalista módra. Törvényeskedve, szellemi és infrastrukturális térfoglalást erőltetve, a köz- és szellemi kincseket elbújtatva, indoktrinálva és hadseregnyi munkagéppel árkot ásva. Végletekig lebutított szellemi sivatag, köldöknéző világmagyarázatok, önsorsrontó magyar valóság, önbeteljesítő kamujóslatok.

Csak néhány példát mondunk.

1. A szívhangrendelet felett hetekig örvendeztek – érdekel ma bárkit közülük, hogy az abortuszok száma azóta nőtt?

2. A közpénzzel vastagon kitömött református egyház vezetői mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek és a kamaszok ne kapjanak az életkoruknak megfelelő világszínvonalú, tudományosan megalapozott szakmai segítséget bármilyen szexuális kérdésben – miközben az elmúlt hónapokban az egyház

minden lehetséges felületen, gyerekek és kamaszok képeit felhasználva, magát tömjénezve kuncsorgott az adónk 1 százaléka után. Keresztény intézményekben, gyerekek ezrei között dolgoznak a fundamentalista NGO-k és támogatóik.

3. Nincs szó a rohamosan fogyó és elöregedő magyar népességről, és az immár elodázhatatlannak tűnő népesedési katasztrófáról, és az újra és újra megbukó „magyar” és „biblikus” családmodell kiigazításának szükségességéről, helyette annál nagyobb energiákat mozgósítanak az egyre súlyosabb problémák szőnyeg alá söprésére, rég nem látott keresztény ébredést vizionálva oda, ahol inkább sorvadás figyelhető meg.

4. Komplementernek beállított patriarchiális gendermodellt hirdetnek mindenütt, és megnyomorított életeket és sorsokat hagynak maguk mögött. Minket is megdöbbentett a Felszabtér legutóbbi interjúja után minket elárasztó történetek száma.

És hogy mi a keresztény fundamentalista LMBTQ-lobbi lényege? E szerint LMBTQ-emberek léteznek, sőt létezésük Isten akarata (a keresztény teológiák többségének neoplatonista, Istent mindenhatóként és mindentudóként leíró modelljeiben nem is lehet másként), ám ez

egy csodálatos ürügy nekik arra, hogy megpróbálják őket vagy “megjavítani” (majd a „sikeres” eseteket véres kardként felmutatva a folyamatot propagálni), vagy őket önmegtartóztatásba hajszolni.

Mert az igazi nagy különbség a nyugati „genderlobbi” és a keresztény fundamentalista genderpropaganda között az, hogy

a humánumon és az emberi jogokon alapuló nyugati kezdeményezések valóban értékalapúak és százszor inkább Krisztus-központúak, és Isten üdvtervébe illeszkedőek,

mint a kereszténynek, sőt egyenesen Krisztus szájából fakadónak és független-objektívnak hazudott, kizárólagosságra törekvő törvényeskedés, amely inkább eltávolít az örök forrástól.

A keresztény fundamentalisták felfalják Magyarországot és jövőjét – és leginkább onnan hiányoznak, ahol az ÉLET fakad.

Monostori Tibor

Fotó: Pexels / RDNE Stock Project

Facebook Comments