A vatikáni lány eltűnése: az ügyész szerint a Vatikán nem működött együtt az olasz igazságszolgáltatással-újraindítják a nyomozást

A vatikáni lány eltűnése: az ügyész szerint a Vatikán nem működött együtt az olasz igazságszolgáltatással-újraindítják a nyomozást

A vatikáni lány eltűnése: az ügyész szerint a Vatikán nem működött együtt az olasz igazságszolgáltatással-újraindítják a nyomozást


A vatikáni igazságügyi megbízottja, Alessandro Diddi a csendőrséggel együtt úgy döntött, hogy újraindítják a nyomozást az 1983-ban eltűnt fiatal lány, Emanuela Orlandi ügyében, akinek botránya három pápa regnálása alatt sem oldódott meg.

Az ügy újbóli megnyitásának célja az összes eddigi akta, dokumentum, jelentés, információ és tanúvallomás újraelemzése. A Szentszék szóvivője megerősítette, hogy az újranyitás a család kérésére történt.

Jobbra: Emanuela Orlandi

Emanuela Orlandi édesapja a Szentszék laikus alkalmazottja volt. A lány 1983. június 22-én tűnt el, miután elhagyta családja vatikáni lakását, hogy egy zeneórára menjen Rómában a Sant’Apollinare térre.

2019-ben a Vatikán elrendelte két sír felnyitását is a Városállam területén fekvő Teuton temetőben, mivel olyan információk kerültek napvilágra, hogy Emanuela Orlandi holttestét a Vatikán állam területén temették el, a sírok azonban üresnek bizonyultak.

A még II. János Pál pápa által kinevezett vatikáni ördögűző, Gabriel Amorth atya – aki annak idején az Orlandi-ügy nyomozásának egyik felelőse volt – azt állította, hogy az Emanuela Orlandihoz kapcsolódó bűncselekménynek szexuális célzata volt – derül ki a The Daily Mail cikkéből.
A világ leghíresebb exorcistája szerint a Vatikánban szexpartykat szerveztek papoknak, ahol az egyik vatikáni csendőr volt a felelős a lányok toborzásáért. A hálózatban a szentszéki nagykövetség diplomáciai munkatársai is tevékenykedtek, és meggyőződése szerint Emanuela ennek a körnek az áldozata lett, különféle orgiákhoz használták szexrabszolgaként, majd végül meggyilkolták.

„A vatikáni lány: Emanuela Orlandi eltűnése” című, Netflixen futó dokumentumfilm-sorozatban megszólaltatott személyek közül Emanuela egykori barátnője arról is beszámol, hogy az eltűnés előtt Emanuela arra panaszkodott, hogy „egy pápához közel álló személy” szexuálisan molesztálta.

Emanuela testvére, Pietro Orlandi arra gyanakszik, hogy Ferenc pápa akarata alapján döntöttek a nyomozás újraindításáról.

“Valószínűleg Ferenc pápa szándéka is megerősítette Alessandro Diddi, a vatikáni igazságügyi megbízottjának azon döntését, hogy újraindítsák a vizsgálatot nővérem, Emanuela ügyében. Talán megértették, hogy soha nem hagyjuk abba az igazság keresését. Itt az ideje, hogy a végére érjünk ennek az ügynek: számunkra, de az Egyháznak, magának a Vatikánnak is nagyon fontos lenne.”

Pietro Orlandi, aki az elmúlt években a család szóvivőjeként tevékenykedett, jelezte, hogy ügyvédjével együtt levélben tájékoztatták Ferenc pápát, hogy új információk birtokába kerültek, és szeretnénk megosztani ezeket:

“Azt mondom, amit mindig is mondtam: meg vagyok győződve arról, hogy a Vatikánban vannak olyan emberek, még magas szinten is, akik ismerik a tényeket.”

Az ügyész azt állítja, hogy a Vatikán nem működött együtt az eltűnés kivizsgálásában

Az Emanuela Orlandi-ügy egykori ügyésze szerint a Vatikán nem működött együtt az eltűnés kivizsgálásában.

„Sok idő telt el azóta, de azt hiszem, még mindig vannak olyan emberek a Vatikánban, akik ismerik a teljes igazságot, néhányan közvetlenül, mások pedig közvetve. És az igazság ismerete egyesek számára döntőnek bizonyult a karrierjük tekintetében… A Vatikánnal közös úton indultunk el, amely sajnos hirtelen és homályosan szakadt meg. A tények arra engednek következtetni, hogy az évek során a Vatikán soha nem működött együtt az olasz igazságszolgáltatással az Orlandi-ügyben.”

Ezt Giancarlo Capaldo, Róma volt ügyész-helyettese mondta a La Stampa című olasz újságnak. Ő az az ügyész, aki az Emanuela Orlandi eltűnésével kapcsolatos nyomozást vezette 1983-ban.

Emanuela Orlandi eltűnése a Vatikán egyik legkényesebb megoldatlan rejtélye napjainkban. Az évek során összefüggésbe hozták a II. János Pál meggyilkolását célzó összeesküvéssel, a Vatikáni Bankot érintő pénzügyi botránnyal, a római maffia sötét ügyleteivel és a Vatikánban szervezett orgiákkal is.
Remélhetőleg Emanuela 92 éves édesanyjának nem úgy kell távoznia az élők sorából, hogy sosem derült fény az igazságra lánya ügyével kapcsolatban.

Forrás:
https://www.vidanuevadigital.com/2023/01/10/el-hermano-de-emanuela-orlandi-con-toda-probabilidad-la-decision-de-reabrir-la-investigacion-fue-por-voluntad-de-francisco/

https://www.vidanuevadigital.com/2023/01/11/el-fiscal-del-caso-emanuela-orlandi-asegura-que-el-vaticano-no-coopero-con-la-investigacion-de-la-desaparicion/

Facebook Comments