Bemutatkozó péntek 5: Bonifert G. Rita, a blog szerkesztője, írója

Bemutatkozó péntek 5: Bonifert G. Rita, a blog szerkesztője, írója

Bemutatkozó péntek 5: Bonifert G. Rita, a blog szerkesztője, írója

Hetente bemutatjuk munkatársainkat, akik részt vesznek a Blog készítésében. Ezen a héten Bonifert G. Rita, a Felszabtér szerkesztőjének bemutatkozó gondolataival ismerkedhettek meg.

Szociológus hivatásomra a gimnáziumi évek alatt találtam rá, így tanulmányaimat az ELTE TÁTK Szociológia szakán folytattam az érettségi után. A kultúrák és a Női identitás sokszínűsége iránti érdeklődésem Berlinbe vonzott, ahol a Humboldt Egyetem hallgatója lettem a Társadalomtudományi Karon. A német főváros hétköznapjait átszövő politikai aktivizmus arra inspitált, hogy a kritikus, feminista világszemléletemet minél reflektáltabban gyakorljam. A belső szabadságom itt, Berlin szellemi és fizikai tereiben bomlott ki teljességében, amit a mai napig magamban hordok és többek között a Felszabtérre írt cikkek témaválasztásában is a vezérelő csillagom.

Alapszakos dolgozatomban a 2010 óta fenálló politikai rendszer és a magyar divatipar kölcsönhatásait kutattam politikai-gazdaságtani szempontból.

Jelenleg Németországban tanulok Európa Tanulmányok mesterszakon. Írásaim megjelentek a Terike from Budapest az Új Egyenlőség, a Mérce oldalain és az Elle magazinban.
A Felszabtér szerkesztői köréhez 2020 nyarán csatlakoztam mert katolikus családban/buborékban szocializálódott emberként fontosnak tartom az Egyház és a vallási gyakorlatok belső kritikáját és a közösséghez tartozást is. Írásaimban főleg a nőket érintő társadalmi kérdésekkel foglalkozom, illetve az egyre gyarapodó idézetgyűjteményemből is szívesen osztok meg számomra fontos, feminista gondolatokat.

Facebook Comments