Vigyázat a politikai szélhámosokkal!

Vigyázat a politikai szélhámosokkal!

Vigyázat a politikai szélhámosokkal!

Van egy jelenség, aminek veszélyét sem az ellenzéki média, sem az ellenzéki politikusok nem hangsúlyozzák eléggé. Ezért kell nekünk ellenzéki érzületű embereknek egyre gyanakvóbbá válnunk. Ugyanis a magyar politikai élet – ahogy a világ bármely részén – kitermelte a maga kalandorait, szerencsevadászait. Ezek lehetnek személyek, pl. egész konkrétan akár politikusok is vagy szervezetek (mozgalmak, pártok stb.). Akik nem az ország sorsának megjobbításán akarnak dolgozni, hanem csupán egyéni haszonlesés vezeti őket. Na, jó, mondjátok, hiszen a politikusok jó része is ilyen! Hát sokan ilyenek, ez tuti. De köztük vannak olyanok, akik kifejezetten kártékonyak. Az ilyen politikai aranyásók eklatáns példája Szabó Bálint, az augusztus 20.-ra meghirdetett „gazdatüntetés” fő szervezője, akinek akciója ismét botrányba fulladt. – Perintfalvi Rita írása.

Fotó: Szabó Bálint és az agusztus 20-i “gazdatüntetés”

Vásárhelyi Mária, Hadházy Ákos és Jámbor András próbálták utólag leleplezni ezt a kamu figurát, de sajnos úgy látom, még mindig kevesekhez jutott el az üzenetük, ezért én is kihangosítom most ezt a témát.

Vásárhelyi Mária a következőket írta róla a saját Fb oldalán:

„Szabó Bálint már legalább két évtizede szédeleg a politikai pálya margóján, a legkülönbözőbb pártok színeiben fellépve, volt már az SZDSZ, a Fidesz és az MSZP “aktivistája” is, fellépései minden alkalommal botrányba fulladtak. Részt vett az MSZP vas megyei tagtoborzási botrányában, a fidesz által generált szegedi Szeviép botrányban, havonta feljelenti Botka László szegedi polgármestert, a pereket minden alkalommal elbukja. Közben egészen hajmeresztő történeteket mesél elrablásáról, felgyújtásáról, megfagyasztásáról, megveréséről, egy szó mint száz egy kártékony futóbolond. Most éppen szegedi önkormányzati képviselő is, de valaki biztosan finanszírozza mostani ámokfutását is, amikor gazdatüntetést hirdet meg a fővárosban, 1.800 a fővárosba induló munkagépről hadovál, és teljesen zavaros indokokat ad elő a tüntetés okáról. Állítólag tárgyal a rendőrséggel, a pedagógusokkal, az egészségügyi érdekvédelmi szervekkel, lehet, hogy Putyinnal és a NATO-val is.”

Amit ez politikai kalandor most az akciójával elért, az a következő:

  • az ellenzéki tüntetés sikertelenségén csámcsog és röhög a kormánymédia
  • az ügy lenagyobb kárvallottjai maguk a magyar gazdák, akiknek 400 milliárdos kárt okozott az idei aszály és akiknek valóban jogos követeléseik lehetnének a kormányzat felé, de ki fogja őket ezek után komolyan venni?
  • vagy lehet, hogy pont a gazdák valós követeléseit akarta megakadályozni a kormány azzal, hogy bevetett egy ilyen cselt? És ők maguk irányítják a politikai kalandorokat is?
  • az ellenzéki emberekben könnyen támad most, a tüntetés kudarca után egy olyan érzet, hogy ha már a gazdák sem állnak ki magukért, akkor ez egy elveszett ország, itt tüntetést sem érdemes szervezni. Hiszen a beígért 1800 traktor közül egy sem érkezett meg a fővárosba. Ja, hogy senki nem ígért ilyesmit, csak Szabó Bálint vágyálmairól hadovált, a média meg jól megtolta?

Biztos vagyok, hogy Orbán Viktor egyetlen dologtól fél. És ez a népharag. Fél attól a néptől, aki őt hatalomra juttatta és még mindig ott tartja, mert tudja, ha a nép kegyeit elveszíti, akkor bukni fog. Orbán egy tipikus messianisztikus-vezér, akinek teljesítenie kell ahhoz, hogy hatalomban maradhasson. És ha nem teljesít, akkor letaszítják a trónjáról. Tehát semmitől nem fél jobban, mint attól, hogy elhúzódó tüntetéssorozatok kezdődnek ősszel. Már látjuk is az előjeleit. A nép kedvét és bátorságát mivel lehet ettől elvenni? Hát az ilyen Szabó Bálint-féle kamutüntetésekkel!

Ezért lenne nagyon fontos az álellenzéki figurák és az ilyen politikai szélhámosok leleplezése! Ebben órási a felelőssége az ellenzéki politikusoknak és a független vagy éppen ellenzéki médiának. És persze a véleményformálóknak. Hát ezért írtam meg ezt a posztot, Te pedig azzal segíthetsz, ha megosztod! / Ön pedig azzal segíthet, ha megosztja!

#vigyazatapolitikaiszelhamosokkal

Szerző: Perintfalvi Rita, a Felszabtér blog főszerkesztője.

Facebook Comments