Építsük fel a Szabadság köreit! Első találkozó csütörtökön!

Építsük fel a Szabadság köreit! Első találkozó csütörtökön!

Építsük fel a Szabadság köreit! Első találkozó csütörtökön!

Néhány barátommal együtt bázisközösség építésbe kezdünk.
Az első találkozóra Iványi Gábort kértük fel, hogy beszélgessünk együtt a szabadságról! Miután Gábor és Perintfalvi Rita elmondják, hogy számukra mit jelent a szabadság itt és most, kisebb csoportokra osztjuk a társaságot, ahol csoportvezetőkkel tovább beszélgethettek arról, hogy Nektek mit jelent a szabadság. Majd a végén plénum előtt ezeket a kincseket is megoszthatjátok a többiekkel. Tehát egy aktív együttlétre számítsatok!

„A szabadságot kivívni soha nem lehet egyszer s mindenkorra”

Iványi Gábor

Egy olyan közösségre gondolunk, ahol a politikum és a spiritualitás találkozik, ahol meghaladjuk a klasszikus jobb és baloldali gondolkodás kereteit, ahol nem számít az, hogy kinek milyen a neme, a vallása, a világnézete, etnikuma vagy bármilyen egyéni sajátossága. Az egységet keressük a sokféleségben. Mégpedig azért, hogy valahogy együtt túléljük ezt a diktatúrát. Együtt!Ehhez először meg kell fogalmaznunk azt, hogy mi az, ami nekünk itt és most a leginkább hiányzik. Szerintem két ilyen dolog van: a szabadság és a szolidaritás. És persze még sok egyéb dolgot is elvettek tőlünk az elmúlt hosszú években. Meg kell tanulnunk újra értékelni ezeket. Nem engedhetjük meg, hogy elhitessék velünk, hogy szabadnak lenni szégyen! S ha meg tudtuk fogalmazni, hogy mi mindent vettek el tőlünk, akkor mondjuk ki azt is, hogy ami most van, az így teljesen embertelen, tarthatatlan és pusztító. S ha helyesen ítéltünk a jelenről, akkor együtt kereshetjük azokat az utakat is, amelyek a változáshoz és egy emberibb és igazságosabb jövőhöz vezethetnek: látni – ítélni – cselekedni. Megkeresni a felszabadító cselekvés módjait.

Időpont: 2022. június 16 (csütörtök): 18.00-20.00 óra

Helyszín: VDSZ Székház, 1068 Budapest, Benczúr u. 45. IV. emeleti nagyterem. Várunk Mindenkit szeretettel!

A részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük regisztrálj minél előbb, hogy biztosan helyed lehessen az eseményen!

A REGISZTRÁCIÓHOZ erre a linkre kell kattintanod: https://bit.ly/SzabadkorUrlap

„Nincsen veszélyesebb dolog a szabadság utáni sóvárgásnál. Hiszen egyedül ezekben a vágyakban rejlik akkora erő, ami képes felébreszteni az embereket a szavak hipnózisából és felszabadítani őket a hatalomvágyók által fenntartott könyörtelen elnyomás alól. Nem véletlen tehát, hogy azoktól rettegnek leginkább, akik teret engednek a szívükben és testükben a szabadság után való sóvárgásnak. 

Perintfalvi Rita

Facebook Comments