Az első transznemű püspök az evangélikus egyházban

Az első transznemű püspök az evangélikus egyházban

Az első transznemű püspök az evangélikus egyházban

A 41 éves Megan Rohrer, San Franciscó-i lelkész az első nyíltan transznemű személy, akit püspökké választottak egy nagy amerikai felekezetben.

Megan Rohrer püspök párjával és két gyermekükkel

Az evangélikus lelkészt hat évre választották az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCA) Sierra Pacific Zsinata püspökének.

„Ez alatt az idő alatt, amikor egyesek a transznemű embereket a legrosszabbként képzelik el, az evangélikus egyház ismét tanúvallomást tesz arról, hogy a transzneműek Isten gyönyörű gyermekei. Köszönöm mindenkinek, aki imádkozik értem és a családomért, amikor elfogadom ezt a hívást.

Büszkeséggel tölt el, hogy lutheránus vagyok. Remélem, hogy megválasztásom állandó emlékeztetővé fog válni mindenki számára, hogy Isten csodálatos szeretetét soha nem korlátozhatja mások véleménye vagy törvényei.”

– Nyilatkozta a frissen megválasztott püspök.

az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCA) az egyik legnagyobb keresztény felekezet az Egyesült Államokban, közel 3,3 millió taggal, több mint 8900 közösséggel 50 államban és a Karibi-térségben.

Az Egyesült Államok több protestáns felekezetében szolgálnak nyíltan homoszexuális püspökök. Azonban a transznemű vezetők még újdonságot jelentenek nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon.

Forrás: