Ferenc pápa a homoszexuálisok szüleihez: „Isten olyannak szereti a gyermekeiteket, amilyenek”

Ferenc pápa a homoszexuálisok szüleihez: „Isten olyannak szereti a gyermekeiteket, amilyenek”

A héten Ferenc pápa fogadta az olasz Tenda di Gionata (Jonatán Sátra) szervezet tagjait, olyan szülőket, akik LMBTQ gyermekeket nevelnek. „A katolikus egyház nem rekesztheti ki őket” – mondta a pápa.  

Az olasz szervezetet azzal a céllal hozták létre 2018-ban, hogy segítséget nyújtson LMBTQ keresztényeknek, szüleiknek és a velük foglalkozó lelkipásztoroknak, David Esposito olasz katolikus pap vezetésével. 

francisco-mara-grassi_2269283054_14915222_660x371.png

A szervezet tagjai egy olyan szivárványszínű pólóval ajándékozták meg Bergogliót, melyen ez a szentírási idézet szerepel: “A szeretetben nincs félelem” (János I. levele 4,18).  

A szervezet tagjai egy petíciót is átnyújtottak Ferenc pápának, melyben felhívják a Szentatya figyelmét a katolikus egyházban az LMBTQ személyeket sújtó stigmatizáció tapasztalataira.  

Mara Grassi, a szervezet vezetője így szólt a pápához:  

Hidat szeretnénk építeni az egyház felé, hogy az egyház is máshogyan tudjon tekinteni ezekre a gyermekekre, nem kirekesztve, hanem tárt karokkal fogadva őket, hiszen mi is meg tudjuk bennük pillantani Isten szépségét és szeretetét.

Ferenc pápa pedig ezekkel a szavakkal válaszolt: 

A katolikus egyház nem rekesztheti ki őket, mert mélyen szereti ezeket az embereket. Olyannak szeressétek gyermekeiteket, amilyenek, mert Isten gyermekei.

 

Forrás: 

https://www.americamagazine.org/faith/2020/09/17/pope-francis-parents-lgbt-children-god-loves-your-children-they-are

 

Facebook Comments